Mat på kurs, oppskrifter.

Bondekaker  ca. 60 stk

200 g røros smør

2 dl sukker

2 ss honning/sirup

5 dl sammalt spelt

1 ts natron

50 g hakkede mandler

1 ss vann

Rør sammen smør, sukker og honning/sirup i mixer. Bland mel, natron og mandler godt, tilsett ingrediensene i deigen.  Arbeid dette sammen med vannet til en javn deig. Del deigen i fire og lag 20 cm lang pølse av hver del. Pakk i folie og legg kaldt i kjøleskapet i en times tid. Forvarm ovnen til 200 grader. Skjær rullene i ca ½ cm tykke og legg kakene på bakepapirkledde plater. De eser ut så beregn god avstand. Stekes i ca 10 min til de er noe brune i kantene. Avkjøles på platen.

Gresskar og gulrotsuppe

Her er ingrediensene til suppen. Dere må tilpasse mengde etter hvor mange dere skal lage til, ca 4 dl suppe per person.

Ingefær skrellet og finhakket

Chili finhakket

Hvitløk finhakket

Løk

Olivenolje

Varm oljen litt og ha krydder og løk i. La det surre til løken er myk og blank.

Hokaido gresskar

Gulrot

Kraft

Kokosmelk

Vask og skrell grønnsakene og kutt i passe store biter. Ha i gryten og tilsett kraft.La det småkoke til grønnsakene er myke og bruk stavmikseren. Tilsett kokosmelk.Smak til med salt og pepper om nødvendig.

 

Karamellskiver     ca 25 skiver

Denne oppskriften er hentet fra boken, A piece og cake av Leila Lindholm.

Jeg har byttet ut sirupen med honning og også brukt nellik og kanel i deigen.

Sett ovnen på 175 grader

100 g mykt smør

1 dl sukker

2 ss lys sirup

2 1/4 dl hvetemel

1/2 ts natron

1ts vaniljesukker

1 ts malt ingefær

Pisk smør,sukker  og sirup hvitt. Rør i mel,natron, vaniljesukker og ingefær.Form deigen til to pølser og legg de på en stekeplate med bakepapir,trykk de litt flate med en gaffel.Stekes midt i ovnen i 12-15 min eller til de blir gyllenbrune.La de avkjøle litt på platen før du skjærer de i skrå skiver. La de avkjøle fullstendig på platen.

Focaccia

Oppskriften er hentet fra boken à piece of cake`av Leila Lindholm, dog med personlige justeringer.

25 gram fersk gjær

3 dl fingervarmt vann

2 ss honning

1/2 dl olivenolje

10 dl finsiktet speltmel

Løs gjæren opp i vann, olje og honning, tilsett melet og elt middels kraftig i kjøkkenmaskin i 4-5 minutter. Heves til dobbel størrelse. Forvarm ovnen på¨220 grader. Del deigen i 18 emner og trill boller som legges på en smurt, olivenolje, bakeplate. Trykk de litt ned med et par oliven på hver bolle. La de heve i 30 minutter før du pensler med olivenolje og drysser over havsalt eller urtesalt. Stekes midt i ovnen i rundt 10 minutter. Avkjøles på rist.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s