Sarah Bernard

En sprø og litt seig bunn, smørkremen som smelter i munnen sammen med det mørke sjokoladetrekket gir en himmelsk smaksopplevelse. Sarah Bernard er favoritten blant julens godsaker, litt tidkrevende å bake men det er så absolutt verdt strevet. Etter å ha prøvet og feilet i noen år er jeg kommet fram til en oppskrift jeg med stolthet deler.

Sarah Bernard på Gilberts vis, ca 200stk

Sett ovnen på 180 grader.

Kjeks  

  • 2 eggehviter
  •  180 gram sukker
  • 280 gram mandler
  •  1 ss potetmel
  • 2 ts bakepulver

Hvisp eggehviter og sukker sammen. Mal mandlene i en foodprosessor sammen med potetmel og bakepulver. Bland eggehviteblandingen og mandelblandingen sammen med en slikkepott. Konsistensen skal være seig og passe tykk til å kunne settes på plate med en kake sprøyte. Dekk en plate med bakepapir og fyll sprøyten og lag kaker med en diameter på ca 2 cm. Stekes midt i ovnen i ca. 6,5 minutter. Prøv deg fram med et par kaker, de skal bli sprø utenpå og litt seige inni. Avkjøles på plata.

img_5387

  • Smørkrem3 dl sukkker
  • 5 ss vann
  • 6 eggeplommer
  • 360 gram røros meierismør                                                                                                     Mål opp sukker og vann i en kjele og la det koke i ca 1 minutt til det er tyktflytende. Ta kjelen av plata og la det avkjøle. Bland inn de sammenpiskede eggeplommene i den lunkne sukkerblandingen under omrøring i en kjøkkenmaskin. Tilsett kaldt smør i terninger og rør til blandingen får en kremet konsistens. Er sukkerblandingen for varm og blandingen er flytende, legg på kalde kluter rundt bollen samtidig som vispen går. Blandingen vil avkjøles og etterhvert bli kremet. Smelt litt av sjokoladen til garnityren og tilsett et par ss i blandingen. Ha blandingen i en sprøytepose og topp kjeksenemed kremen. Sett en cocktailpinne midt i hver kjeks. Avkjøl kakene i fryseren.

img_5389
img_5390Garnering

  • 400gram kvalitats 70% kakao sjokolade
  • 8 ss kokosfett

Smelt kokosfett og sjokoladen i en bolle over varmt vannbad. Dypp de frosne kakene i sjokoladeblandingen og sett kakene tilbake i frysere.

img_5374img_5375sarah-bernardOppbevar kakene i fryseren. Tas opp og settes rett på kakefatet eller rett i munn, hmm deilig. Velbekomme!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s